Area completes refurbishment of Birmingham offices for Mills & Reeve

Area completes refurbishment of Birmingham offices for Mills & Reeve

Share Button

Workplace design and fit-out specialist Area, has completed a 30-week refurbishment of the Colmore Row, Birmingham offices for Mills & Reeve, one of the UK’s top law firms. With six floors in constant operation and located in a prime area of Birmingham’s business district access was tight, timescales tighter and work had to be undertaken without disruption to the day-to-day running of a major law firm. The design concept reflects the Mills & Reeve brand but is tailored to the Birmingham location, embracing the history of the area and the architectural features of the building.

More →

Siemens new Swiss campus showcases workplace technology and use of BIM in construction

Siemens new Swiss campus showcases workplace technology and use of BIM in construction

Share Button

Siemens AG has officially opened its new campus in Zug, Switzerland. The Siemens Zug campus features a new office building with 1,000 work spaces and a newly constructed production building. The investment volume for new buildings, renovations and related measures amounts to CHF 250 million. The campus is the international headquarters of the Siemens Building Technologies (BT) Division, which has 29,000 employees. Construction of the office and production buildings began in May 2016 and was completed in July 2018. The Siemens Zug campus is one of the first new projects to use Building Information Modeling (BIM) for design and construction. The digital twin – a 3D model of the building, enhanced with technical information relevant for later operations – is the foundation for efficient, cost-optimised and forward-looking building management. More →

Gallery: WeWork announces the opening of its flagship location in India

Gallery: WeWork announces the opening of its flagship location in India

Share Button

WeWork has announced its first flagship Indian location in Bengaluru. WeWork Galaxy is located on the site of the former Galaxy Theatre, and features a rooftop terrace with a pool and gym in addition to a mix of shared and private offices, which are designed around a 5-storey communal atrium. Bengaluru is India’s tech capital and one of the country’s leading cultural and economic hubs and so WeWork see it as a perfect fit for their coworking model. Created by the in-house design team, the goal was to create a space that ‘felt open, yet communal and intimate for members and guests, by creating individual programming and design moments within the atrium space’.

More →

Facebook’s new Frank Gehry designed London office includes start-up space

Facebook’s new Frank Gehry designed London office includes start-up space

Share Button

 Ben Lister/PA Wire

Facebook has unveiled its new offices in London’s Rathbone Place, with the announcement that it will include a dedicated incubator space for start-ups. In terms of Facebook staff, the office will be home to a diverse range of teams including engineers, developers, marketing and sales teams. The 247,000 sq office, designed by award-winning architect Frank Gehry, includes 7 floors and features a new public square just off Oxford Street called Rathbone Square. In a first for a Facebook office, the new London site will offer incubator space for start-ups, called LDN_LAB, which will invite UK-based start-ups to take part per three month long programmes designed to help kick start and accelerate their businesses. The programme will help start-ups who are focused on creating, building or empowering communities through innovation and technology. Facebook experts from a range of disciplines including engineering, product and partnerships, will share their knowledge, expertise and mentorship as part of the programme.

More →

VodafoneZiggo workplace in Rotterdam sets out to redefine call centre design

VodafoneZiggo workplace in Rotterdam sets out to redefine call centre design

Share Button

When you think of a call centre you probably picture a line of people seated in row upon row of desks in a featureless room. But call centre design is changing. As companies recognise their growing importance, the boiler room approach is disappearing and call centres are beginning to morph into a corporate centrepiece. Dutch telecoms company Ziggo is a case in point. The company merged with Vodafone in 2017 and today offers broadband and mobile services to both residential and commercial customers across the Netherlands. It has a large call centre and like many companies invests significant resources in training call centre employees in both technology and interpersonal skills. VodafoneZiggo’s call centre in Rotterdam, designed by Evolution Design is spread over several large open plan areas, which were converted into series of smaller work spaces, using low cost solutions such as simple wooden frames, acoustic panelling or a change of flooring to demarcate different zones. Staff can now choose to work in areas as diverse as a plant covered ‘greenhouse’, open plan spaces with bright yellow accents and colourful floor tiles or in a more urban-style zone that uses reclaimed wooden pallets to divide and decorate. Throughout the centre, desks are height adjustable so employees can choose whether to sit or stand. There is also a central reception area with meeting and training rooms and a colourful break out space with comfortable sofas, a café and a games zone complete with table football and video games.

More →

How smart workplaces increase performance and attractiveness

How smart workplaces increase performance and attractiveness 0

Share Button

The workplace can and should be used as a strategic tool to support work and cooperation, to shape the experience of the brand and to produce competitive advantage for the organization. Even when not used as a strategic tool the workplace still affects all these parts and there is always a risk that the workplace has instead a negative impact if we are not aware of the relationship and really use workplace as a strategic tool to affect attractiveness, productivity, efficiency and sustainability. The workplace makes a great difference and it is becoming an important differentiator between successful and less successful organizations. I also strongly believe that the workplace management area is a key for us in the FM industry to bring FM to a higher level, to shift from cost focus to more value focus, and this is something we need to do together within the FM industry and we really should take the driver’s seat. But, let’s start from the beginning.

More →

Coworking and the current French revolution in the workplace

Coworking and the current French revolution in the workplace 0

Share Button

In France, we might have been the first to behead a King and hold a revolution, or to stand on barricades and die for ideals of justice and equality, but when it comes to change – especially in large organisations– we always seem to lag behind. You could blame it on a number of factors: a cultural bias towards tradition, the legacy of an interventionist and ever-present state, spawning bureaucratic models of large state-owned corporations, the everlasting grasp of the elites stifling innovation and the ability to “think outside the box”… Whatever this may be, the debate around remote working – a type of work organisation which allows employees to work regularly away from the office – in France has always been articulated around the preconception that France was behind. And that while its Anglo-Saxon or Nordic European neighbours displayed a boastful 30 percent of the working population as remote workers, France struggled to reach a meagre 9 to 10 percent in 2010.

More →

Overbury delivers new head office for iconic British brand Fred Perry

Overbury delivers new head office for iconic British brand Fred Perry 0

Share Button

Fit out firm Overbury has completed the interiors of a new head office and showroom for iconic British brand Fred Perry in Clerkenwell, London.  The refurbishment of 27,000 sq ft in a historic Victorian warehouse supports Fred Perry’s move from its long-term address in Covent Garden to a fashionable corner of London. In 2015, the company leased two 19th century warehouse buildings on the corner of Mount Pleasant and Warner Street, opposite a former Royal Mail Sorting Office. Working with architects Buckley Gray Yeoman, Overbury delivered the fit out of seven floors, which included the installation of new floors, ceilings, walls and mechanical and electrical systems. Following a four month programme, the result is a space that reflects the brand’s British identity and brings the brand’s head office and showroom under one roof.

More →

Designing space for virtual collaboration in an untethered world

Designing space for virtual collaboration in an untethered world 1

Share Button

collaboration and technologyWorking with colleagues across different geographies and time zones has become the norm since an increasing number of organisations now integrate and seek collaboration at a global level. Interestingly, according to Cisco, 62 percent of workers now regularly collaborate with people in other countries. These globally integrated enterprises (GIE) aim to draw in the best talent from across the world, delivering maximum innovation and efficiency. The rise of global and distributed teams has been further encouraged by the popularity of remote working, with 71 percent of office workers now choosing greater flexibility to work from various locations instead of travelling to the office everyday . And the trend only looks set to gain pace, with 56 percent of senior leaders in large global companies expecting global teams to increase in the next one to three years.

More →

AHMM completes work on New Scotland Yard for Metropolitan Police

AHMM completes work on New Scotland Yard for Metropolitan Police 0

Share Button

Architects Allford Hall Monaghan Morris (AHMM) have completed design work on the new headquarters for the Metropolitan Police Service (MPS) in London. The practice claims that the design ‘supports cultural organisational and conveys a new image for the MPS by creating a building that looks to engage with public and media alike’. The £60m new headquarters is a re-modelling and extension of the Curtis Green Building, a 1930s riverside site in Westminster, central London currently owned by the MPS. AHMM’s design includes the addition of new entrance and rooftop pavilions and a reworking of the existing accommodation. The new entrance is designed ‘to create a welcoming and non-institutional yet secure front door’ and reinstates the iconic revolving sign. The project has been completed as part of a major rethink of the organisation’s corporate real estate strategy.

More →

Google reveals latest designs for new California headquarters

Google reveals latest designs for new California headquarters 0

Share Button

Google has revealed the latest designs for its new Mountain View office campus, designed by Bjarke Ingels Group and Heatherwick Studio, the partnership that is also collaborating on Google’s new London offices. This is the third iteration of the designs which will now be presented at a public hearing pending approval by Mountain View City Council. The designs of the purpose built office complex and campus maintain the tent like structures from previous ideas as well as a heavily landscaped environment. The public spaces, pavilions, cafes, research labs, event spaces will be at ground level with offices on a mezzanine level. The new design for the roof incorporates curved metal shapes in grey which will discourage birds from flying into the structure.

More →

Jump Studios completes design for London offices of Cloudflare

Jump Studios completes design for London offices of Cloudflare 0

Share Button

London-based architecture practice Jump Studios has designed the first UK office for tech firm Cloudflare in London. The company, headquartered in San Francisco, is one of the fastest-growing start-ups in the world and is classified as a Unicorn1 company. The new office is a refurbishment of a former paper factory in London’s Southwark area. The refurbished 7,000 square foot office includes around 100 desks with large social areas connected to the outside terrace space. The central area of the office is a form of ‘spine’ constructed from OSB (Oriented-strand board). This spine maintains physical and visual connectivity throughout the floor and forms walls, rooms, storage and shelving units for Cloudflare to display tools, gadgets, books and awards. Informal meeting spaces sit within and around the spine for employees to relax and hold meetings in throughout the day.

More →

Translate >>